Conor

Conor

Nutricionista, dijetetičar, predavač i poduzetnik

DOB: 32 godine
ZEMLJA: IrSKA
ProfesIJA: NUTRICIONISTA, predavač, dijetetičar i poduzetnik
HobIJI: Igranje i gledanje sporta, kuhanje, igranje s psom i druženje s prijateljima

INATI SE MS-U OD 2003. GODINE

Ja sam Conor i nutricionista sam, predavač, dijetetičar i poduzetnik. MS mi je dijagnosticiran nedugo nakon 16.-tog rođendana, kada sam doživio svoj treći relaps i morao sam ponovo naučiti hodati.

Moja dijagnoza navela me da se zainteresiram za način života, posebno za prehranu. Nastavio sam da proučavam ljudsku ishranu na Trinity koledžu u Dublinu. Radio sam u bolnicama i na univerzitetima u Dublinu i Washingtonu, redovito savjetujući pacijente s MS o njihovoj prehrani. Sada sam osnovao svoju kompaniju za stvaranje prehrambenih proizvoda koji pomažu ljudima s MS-om i drugim bolestima, poput dijabetesa ili visokog krvnog pritiska.

Jedite zdravo
Pokušajte vježbati svaki dan
Poduzmite korake za bolji san
Osjećajte se osnaženo i pod kontrolom
Povežite se sa drugima
 1. Jedite zdravo
  Postoje dobri dokazi da je prehrana vrlo važna za sve nas, bez obzira na to imate li MS.

 2. Pokušajte vježbati svaki dan
  Mislim da je ovo važno za gotovo sve. Pomaže mi u održavanju kondicije, ali mi i oduzima misli i opušta me. Čudno, smatram da mi vježbanje povećava nivo energije. 

 3. Poduzmite korake za bolji san
  Dobra prehrana, nejedenje prekasno navečer i svakodnevna fizička aktivnost pomažu mi da bolje spavam. To zauzvrat pomaže mojoj energiji i raspoloženju sutradan.

 4. Osjećajte se osnaženo i pod kontrolom
  Osnažuje me da mi stvari poput vježbanja, dobre hrane i dobrog sna pomažu da se svakodnevno osjećam mnogo bolje i da su to faktori koje mogu kontrolisati.

 5. Povežite se sa drugima
  Povezivanje s drugim ljudima koji žive sa MS-om u vašem lokalnom području je izvrstan način za razmjenu iskustava, mišljenja i razmišljanja.
Svi naši eksperti / osobe sa MS-om / učesnici u projektu "U Inat MS-u" su posvećeni komuniciranju o svom iskustvu sa MS-om i pružanju podrške drugim osobama sa MS-om. Aktivno učestvuju u stvaranju podrške za MS zajednicu kako bismo podigli svijest i educirali o multipla sklerozi.