Jennifer

Jennifer

Učiteljica

dob: 40 godina
zemlja: kanada
Profesija: učiteljica
hobiji: Vježbanje, šetnja psa, planinarenje i biciklizam

inati se ms-u od 2006. godine

Ja sam Jennifer i učiteljica sam, što me jako zaokuplja! MS mi je dijagnosticiran 2006. godine nakon što sam od 2002. godine osjetila simptome utrnulosti, vrtoglavice i peckanja. Nakon svih čekanja i neizvjesnosti, laknulo mi je kad sam napokon dobila dijagnozu.

Imam dvoje djece, a većinu svog slobodnog vremena provodim vježbajući, šetajući psa, planinareći i vozeći bicikl s djecom. Više ne uzimam svoju mobilnost zdravo za gotovo i živim vrlo aktivan i zauzet životni stil. Pokušavam živjeti po geslu ‘Imam MS, ali MS nema mene’ - a trebali biste i vi!

Slušaj svoje tijelo
Ostani aktivan
Dosta se odmarajte
Ostanite cool
Tehnologija može biti od pomoći!
 1. Slušajte svoje tijelo
  Znajte kada treba stati i pokušajte ne pretjerivati. Uredu je reći ne!

 2. Ostanite aktivni 
  Dokazano je da vježba pomaže u poboljšanju ukupnog zdravlja i pomaže kod mnogih simptoma, ali što je najbolje od svega može vam pomoći da imate pozitivnije izglede.

 3. Dosta se odmarajte
  Odrijemajte, odlazite u krevet u pristojno vrijeme i pravite kratke pauze tokom dana. Uredu je usporiti!

 4. Ostanite cool 
  Ponesite mali ventilator sa sobom u vruće dane da vam pomogne da se rashladite i osigurate da vaša kuća i/ili radno mjesto imaju potreban smještaj za održavanje vaše okoline na ugodnoj temperaturi.

 5. Tehnologija može biti od pomoći!
  Između sastanaka i lijekova, može biti opterećavajuće sjetiti se svega, posebno ako imate problema sa pamćenjem ili koncentracijom. Koristite aplikacije ili podsjetnike na telefonu kako biste bili sigurniji u organizaciju.
Svi naši eksperti / osobe sa MS-om / učesnici u projektu "U Inat MS-u" su posvećeni komuniciranju o svom iskustvu sa MS-om i pružanju podrške drugim osobama sa MS-om. Aktivno učestvuju u stvaranju podrške za MS zajednicu kako bismo podigli svijest i educirali o multipla sklerozi.