Katharina

Katharina

Trgovac umjetninama

DOB: 31 godina
ZEMLJA: ŠVICaRSKA
ProfesIJA: trgovac umjetninama 
HobIJI: planinaRENJE, šetnja muzejima, pomoć u kampovima za starije ljude koji žive s MS

INATI SE MS-U OD 2018. GODINE

Ja sam Katarina i kreativna sam profesionalka sa iskustvom u novinarstvu i odnosima s javnošću. Radim kao slobodni menadžer projekata na nekoliko kulturnih inicijativa i događaja, uključujući festivale nauke i umjetnosti. MS mi je dijagnosticiran 2018. godine nakon što sam iskusila umor i bol u rukama i prstima.

Volontiram u kampovima za odmor za starije ljude koji žive s MS-om, što je bilo vrlo korisno i ugodno iskustvo i motiviralo me da započnem kurs socijalnog rada.

U slobodno vrijeme volim pješačiti, šetati muzejima i družiti se s prijateljima i čavrljati, ali to obično završi u nekom novom poduhvatu poput: kako djecu uvesti u očuvanje prirode ili razmišljati o načinima kako nadahnuti tinejdžere da se više zanimaju za umjetnost!

Nastavite se kretati
Približite se prirodi
Eksperimentišite s hranom
Pronađite zdravu ravnotežu između posla i života
Pokušajte ne brinuti o svojoj budućnosti
 1. Nastavite se kretati
  Ako imate vremena, šetajte umjesto da autobusom putujete na kratke destinacije ili idite stepenicama umjesto liftom. Uživajte u činjenici da vježbanjem radite i nešto za svoje zdravlje.

 2. Približite se prirodi
  Volim planinarenje na selu. Svjež zrak i sunce sjajni su za vas; dopunjava nivo vitamina D i pomaže vam da ostanete u formi i aktivni.

 3. Eksperimentišite sa hranom
  Volim eksperimentirati s novim receptima. Naokolo je toliko ukusnih zdravih jela, a mislim da zdrava prehrana može pomoći svima.

 4. Pronađite zdravu ravnotežu između posla i života
  Svima je potrebno opuštanje i slobodno vrijeme!

 5. Pokušajte ne brinuti o budućnosti
  Uživajte u mogućnostima koje imate sada. Uvijek će postojati način da shvatite kako zaobići buduće izazove, a MS možda uopće neće utjecati na vaše životne planove.
Svi naši eksperti / osobe sa MS-om / učesnici u projektu "U Inat MS-u" su posvećeni komuniciranju o svom iskustvu sa MS-om i pružanju podrške drugim osobama sa MS-om. Aktivno učestvuju u stvaranju podrške za MS zajednicu kako bismo podigli svijest i educirali o multipla sklerozi.