Katie

Katie

Blogerka

DOB: 26 godina
ZEMLJA: IrSKA
ProfesIJA: Bloger
HobiJI: KUHANJE, čitanje, blogovanje, druženje s prijateljima i druženje s psom

inati se ms-u od 2016. godine

Ja sam Katie i dijagnosticirana mi je MS 2016. godine nakon više od godinu dana relapsa i simptoma. Prije postavljanja dijagnoze, školovala sam se za pekara i na tome stekla fakultetsku diplomu - sada sam poznata po nagrađenim kolačićima s potpisom! Iako je kuhanje i dalje moja strast, sada sam postala bloger i blogujem o MS-u i problemima mentalnog zdravlja kako bih podigla svijest o ovim temama, što je također nešto prema čemu osjećam strast.

Imam malog psa koji se zove Pete i voli provoditi dan prateći me. Pete mi je bio nevjerojatna podrška tokom mog MS putovanja - bio je tu za mene kroz sve to. Mislim da su psi zaista velika utjeha kada je MS u pitanju - oni znaju kada su vam potrebni, daju najbolje maženja i sjedit će i sa zadovoljstvom vas satima slušati bez osuđivanja!

Oblačite se slojevito
Pijte hladna pića
Isprobajte akupunkturnu prostirku
Meditirajte
Počastite se
 1. Oblačite se slojevito
  Smatram da je bolje nositi slojeve odjeće tako da možete dodavati ili uklanjati slojeve ako vam je prevruće ili hladno. Ljeti ovo smatram posebno korisnim.

 2. Pijte hladna pića
  Ljeti ću gotovo uvijek popiti ledeno, a ne vruće piće (omiljena je ledena kafa). Dodavanje leda pićima pomaže mi da smanjim tjelesnu temperaturu.

 3. Isprobajte akupunkturnu prostirku 
  Volim ležati na akupunkturnom podmetaču (možete ih pronaći na internetu) i do 30 minuta dnevno. Pomaže mi kod bolova u tijelu i regulira način spavanja. Takođe redovno radim masaže tijela i leđa, što mi pomaže kod bolova i stresa.

 4. Meditirajte
  Važno je paziti na um, kao i na tijelo, pa redovito radim meditaciju. YouTube je odličan resurs za to, a ima i mnogo dobrih aplikacija.

 5. Počastite se 
  Mislim da je važno ponekad zaboraviti na MS, pa se pobrinem za liječenje. Ponekad odvedem "samu sebe na dejt", gdje provodim vrijeme sama, prošetam, odem na ručak, malo kupujem ili uredim nokte ili kosu.
Svi naši eksperti / osobe sa MS-om / učesnici u projektu "U Inat MS-u" su posvećeni komuniciranju o svom iskustvu sa MS-om i pružanju podrške drugim osobama sa MS-om. Aktivno učestvuju u stvaranju podrške za MS zajednicu kako bismo podigli svijest i educirali o multipla sklerozi.