Grace

Grace

Aktore, këngëtare dhe nënë me kohë të plotë

Mosha: 31
vjeçe Shteti: Zvicër (me origjinë nga MB)
Profesioni: Aktore, këngëtare dhe nënë me kohë të plotë
Hobe: Joga, udhëtimet, socializimi

Jeton me SM që nga viti 2017

Unë jam Grace, jam aktore dhe këngëtare dhe së fundmi jam bërë nënë me kohë të plotë! Jam diagnostifikuar me SM në vitin 2017, pasi pata probleme me këmbët, memorien dhe shikimin. Njëra nga miket e mia më të vjetra vuan nga SM, kështu që nuk u tremba nga sëmundja dhe ajo më ndihmoi që të mësohesha me të.

Merr një mbajtëse/kapëse për telefonin!
Planifiko rreth SM tënde
Ji i vetëdijshëm për limitet e tua dhe kujdesu për veten
Mëso ku ndodhen tualetet
Kërko ndihmë nga personat që jetojnë me SM
1. Merr një mbajtëse/kapëse për telefonin!
Pajisja që kam vendosur mbrapa telefonit tim është shumë e dobishme! Duke qenë se duart e mia janë të dobëta dhe aftësia për të mbajtur objekte nuk është gjithmonë e mirë, kjo pajisje e ka shpëtuar shumë herë telefonin tim nga rënia në tokë!
Një imazh i një kuti telefoni me një dorezë të veçantë butoni. Kapja e bën më të lehtë kapjen e telefonit me njërën dorë dhe zvogëlon rrezikun e rënies së tij.
2. Planifiko rreth SM tënde
Shpesh më duhet të shkoj në tualet gjatë natës dhe duke qenë se shikimin nuk e kam shumë të mirë dhe mund të kem vështirësi me ekuilibrin kur eci në errësirë, gjetja e çelësit të dritës në mur është diçka e pamundur. Kështu që tashmë kam një çelës pranë tavolinës në anë të krevatit, e cila është e lidhur me dritat e dhomës, gjë që ma ka bërë jetën shumë më të lehtë.
Një foto e një komodine me një çelës me valë për dritën e dhomës.

3. Ji i vetëdijshëm për limitet e tua dhe kujdesu për veten 
Nëse kam dalë me një shoqe dhe ndjej që këmbët fillojnë të jenë të paqëndrueshme, në vend që të sforcoj veten, marr kohën e nevojshme për t'u ulur dhe për të pushuar. Ki vetëbesimin për të mësuar se çfarë të nevojitet dhe vendos veten tënde të parën.

4. Mëso ku ndodhen tualetet
Nëse shkon në një vend të ri, sigurohu të mësosh se ku ndodhen tualetet! Edhe nëse nuk të duhet t’i përdorësh – kjo do të të japë qetësi mendore dhe do të të ndihmojë të qetësohesh dhe të shijosh kohën tënde. 

5. Kërko ndihmë nga personat që vuajnë nga SM
Kjo është një çështje që na prek të gjithëve dhe është mirë të kesh dikë me të cilin mund të flasësh dhe kalosh kohë dhe që të kupton!

Të gjithë ekspertët tanë pacientë të Rezistencës ndaj SM janë të pasionuar për të folur rreth SM dhe janë të përkushtuar të ndihmojnë personat e tjerë që jetojnë me SM. Ata përfshihen të gjithë në mënyrë aktive për të ndihmuar komunitetin me SM që të edukohen dhe të rrisin ndërgjegjësimin rreth SM – duke punuar me shoqëritë e SM, duke shkruar rreth eksperiencave të tyre dhe duke dhënë këshilla, për të ndihmuar të tjerët që të kenë një këndvështrim më pozitiv.