Rebecca

Rebecca

Koordinatore për mbështetjen e grupit

Fokusohuni në të tashmen
Jini të sjellshëm me veten
Ndiqni simptomat tuaja
Kërkoni atë që ju nevojitet për t'ia dalë me sukses!
Jini të vetëdijshëm që ju jeni eksperti i trupit tuaj
 1. Fokusohuni në të tashmen
  Frika për të ardhmen mund të jetë e lodhshme dhe mund të përbëjë një pengesë të madhe për të pasur shpresa dhe për të bërë plane. Fokusojeni vëmendjen sa më shumë të jetë e mundur në çfarë ju duhet dhe çfarë keni mundësi të bëni në çdo moment.

 2. Jini të sjellshëm me veten
  Trupi juaj do të sillet ndryshe në ditë të ndryshme dhe nuk ka asgjë të keqe! Pushoni kur keni nevojë dhe mos e gjykoni veten për mënyrën sesi ndiheni.

 3. Ndiqni simptomat tuaja 
  Disponimi i informacioneve konkrete për të ndarë me ekipin tuaj të kujdesit shëndetësor i ndihmon ata për të kuptuar sesi simptomat ndikojnë  në jetën tuaj të përditshme, në mënyrë që ata të mund të gjejnë opsionet më të mira të trajtimit për ju.

 4. Kërkoni atë që ju nevojitet për t'ia dalë me sukses!
  Përqafoni idenë e kërkimit të akomodimeve që ju nevojiten për t'ju ndihmuar me jetën e përditshme. Normalizoni akomodimet në punë dhe në jetën tuaj sociale.

 5. Jini të vetëdijshëm që ju jeni eksperti i trupit tuaj
  SM ndikon ndryshe te çdo person. Mund të jetë e dobishme të dihet se çfarë kanë të përbashkët shumë prej nesh, por ju jeni eksperti i vetëm se si ajo ndikon te ju!

Artikuj nga Rebecca


Analizat e gjakut për SM | Rezistenca ndaj SM

Analizat e gjakut

Testi i potencialeve të evokuara vizuale - Skleroza multiple (MS) | Rezistenca ndaj SM

Potenciali i evokuar

Skleroza Multiple (SM) simptomat & shenjat e hershme paralajmëruese | MS Resistance

Simptomat

Problemet e shikimit të lidhura me sklerozën multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

Problemet me shikimin

Ndjesia e shtrëngimit e lidhur me sklerozën multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

Ndjesia e shtrëngimit e lidhur me SM

Lodhja nga skleroza multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

Lodhja

Humbja e ekuilibrit/marramendja nga skleroza multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

Humbja e ekuilibrit dhe marramendja

Problemet konjitive të sklerozës multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

Problemet konjitive

Ekuilibri në rastin e sklerozës multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

Balanci

Planet e ushtrimeve fizike për sklerozën multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

Programe dhe Plane

Skleroza Multiple (SM) dhe alkooli: Pija dhe festat | Rezistenca ndaj SM

SM dhe alkooli

Skleroza multiple (SM) dhe puna | Rezistenca ndaj SM

Puna

Menaxhimi i sklerozës multiple (SM) në punë | Rezistenca ndaj SM

Puna-jeta

Skleroza Multiple (SM) dhe seksi | MS Resistance

Seksi

Skleroza multiple (SM) dhe shëndeti mendor: Ankthi, Depresioni | Rezistenca ndaj SM

Shëndeti mendor

Grupet e mbështetjes për sklerozën multiple (SM) | Rezistenca ndaj SM

SM Grupet mbështetëse

Previous
Next
Të gjithë ekspertët tanë pacientë të Rezistencës ndaj SM janë të pasionuar për të folur rreth SM dhe janë të përkushtuar të ndihmojnë personat e tjerë që jetojnë me SM. Ata përfshihen të gjithë në mënyrë aktive për të ndihmuar komunitetin me SM që të edukohen dhe të rritin ndërgjegjësimin rreth SM – duke punuar me shoqëritë e SM, duke shkruar rreth eksperiencave të tyre dhe duke dhënë këshilla, për të ndihmuar të tjerët që të kenë një këndvështrim më pozitiv.