A mund të kurohet SM?

Aktualisht nuk ka asnjë kurë për SM.

Ashtu si me sëmundje të tjera, si diabeti i tipit 1 apo artriti reumatoid, aktualisht nuk ka asnjë kurë për SM dhe dëmtimi nervor që ajo shkakton jo gjithmonë mund të rikuperohet pasi ka ndodhur.1

E thënë kjo, falë përparimeve në studimin shkencor, tani dimë më shumë rreth SM dhe avancimit të saj dhe ka më shumë mundësi trajtimi se kurrë më parë.2 Këto përfshijnë trajtime për recidiva të rënda dhe mënyra të ndryshme për menaxhimin e simptomave individuale, si dhe trajtime për ngadalësimin e procesit patologjik fillestar.3,4

Lexoni më tej për të zbuluar më shumë rreth trajtimeve të disponueshme.

SM mund ta ndryshojë jetën tuaj. Por nuk ka pse ta përkufizojë atë.

Tani ju dini si ta menaxhoni SM dhe ne kemi shumë mjete e këshilla për t’ju ndihmuar të vazhdoni të jetoni me të.

Më shumë artikuj rreth mënyrave të menaxhimit të SM, të cilët mund t’ju duken interesante.

Gjeni informacione që do t’ju ndihmojnë të merrni vendime më të informuara rreth menaxhimit të sëmundjes.


Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

A mund të kurohet SM?

Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

Llojet e trajtimit për SM

Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

Gjetja e trajtimit të duhur për ju.

Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

Çfarë duhet të dini

Previous
Next
  1. Giovannoni G, et al. Mult Scler Relat Disord. 2016;9(Suppl 1):S5–48.
  2. MS Society. Emerging research and treatments. https://www.mssociety.org.uk/research/explore-our-research/emerging-research-and-treatments [aksesuar në qershor 2020].
  3. Stankiewicz JM, et al. Neurol Neuroimmunol Neuroinflamm. 2020;7:e636.
  4. MS Trust. Disease modifying drugs (DMDs). https://www.mstrust.org.uk/about-ms/ms-treatments/disease-modifying-drugs-dmds [aksesuar në qershor 2020].