Cilat janë qasjet e trajtimit të SM?

Ka 2 qasje kryesore të trajtimit të SM1:

  1. Qasja e trajtimit hap pas hapi. Për shkak të efekteve anësore të mundshme që lidhen me trajtimet më efektive të SM, ju mund të nisni me një trajtim më pak efektiv dhe të kaloni në trajtime më efektive më vonë nëse keni përkeqësim të simptomave dhe shenja se SM po avancon1
  2. Trajtimi intensiv që në fillim. Kjo qasje përdor një trajtim më efektiv që në fillim. Kjo mund të ngadalësojë avancimin e sëmundjes, të ndihmojë në parandalimin e dëmtimeve në tru dhe të kontrollojë SM në stadin më të hershëm të mundshëm1

Quote marks

Unë parapëlqej të marr barna më të forta që në fillim dhe ta luftoj SM sa më fort. Do të mërzitesha nëse do zbuloja se SM ime ka avancuar ndërkohë që ka pasur një bar më të mirë në dispozicion.

Grace

Jeton me SM që nga viti 2017

Shiko profilin

Studimet më të fundit kanë treguar se trajtimi intensiv sa më herët pas diagnozës është qasja më e mirë për të synuar sëmundjen bazë dhe avancimin e ngadaltë, edhe nëse nuk jeni duke përjetuar simptoma të reja.1,2 Sigurisht, ka faktorë të tjerë që duhen marrë në konsideratë me këto qasje të ndryshme trajtimi, ndër të cilët efektet anësore dhe mënyra dhe shpeshtësia e marrjes së trajtimit.3

Kështu që flisni me ekipin tuaj të kujdesit shëndetësor rreth këtyre qasjeve të ndryshme të trajtimit për të kuptuar se cili opsion është më i miri për ju.

SM mund ta ndryshojë jetën tuaj. Por nuk ka pse ta përkufizojë atë.

Tani ju dini si ta menaxhoni SM dhe ne kemi shumë mjete e këshilla për t’ju ndihmuar të vazhdoni të jetoni me të.

Më shumë artikuj rreth mënyrave të menaxhimit të SM, të cilët mund t’ju duken interesantë.

Gjeni informacione që do t’ju ndihmojnë të merrni vendime më të informuara rreth menaxhimit të sëmundjes.


Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

A mund të kurohet SM?

Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

Cilat janë qasjet e trajtimit të SM?

Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

Llojet e trajtimit për SM

Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

Gjetja e trajtimit të duhur për ju.

Trajtime për SM | Rezistenca ndaj SM

Çfarë duhet të dini

Previous
Next
  1. Stankiewicz JM, et al. Neurol Neuroimmunol Neuroinflamm. 2020;7:e636.
  2. Giovannoni G, et al. Mult Scler Relat Disord. 2016;9(Suppl 1):S5–48.
  3. MS Society. Treatments and therapies. https://www.mssociety.org.uk/about-ms/treatments-and-therapies [aksesuar në qershor 2020].